U zagrebačkom ZOO-u interaktivna izložba 'Zima oko svijeta'

Zagrebački Zoološki vrt postavio je u šest šatora i dva edukacijska centra interaktivnu izložu 'Zima oko svijeta'. Posjetitelji od danas do nedjelje, 15. siječnja mogu upoznati sva lica zime.

Posjetitelji ZOO-a moći će vidjeti  kako izgleda zima u močvarama Lonjskog polja, listopadnim šumama Europe, crnogoričnoj sjeverne te tropskoj šumi jugoistočne Azije, afričkim savanama, pustinjama Sjeverne Amerike i Australije, na Alpama te Sredozemlju. Izložba je  postavljena u čak šest šatora i dva edukacijska centra.

Uz predstavljanja specifičnih klimatskih uvjeta u tim dijelovima svijeta izložba otkriva kako su se zimi prilagodile tamošnje životinje. Kako bi djeca na što živopisniji način upoznala raznolikost faune, očekuju ih neobični preparati poput gnijezda djetlića, otisaka šapa risa, krzna tigra i sibirskog vuka, lubanje lava, svlaka zmije, preparirane kornjače i rogova antilope. 'Moći će također dodirnuti neke žive životinje poput zmije i paličnjaka, ali i biljke iz predstavljenih podneblja, a kroz izložbu će ih voditi edukatori',  ističu u ZOO-u.

Posjetitelje kroz izložbu vode edukatori kako bi ih upoznali i s manje poznatim činjenicama o zimi u različitim dijelovima svijeta.