20 godina Big Banda Pula

Skupno muziciranje u Puli ima dugu tradiciju. Još za vrijeme Austro-Ugarske sviralo se u salonima za vojne časnike dok je limena glazba zabavljala narod svirajući na ulici. Tradicija se nastavila, pa danas u najvećem istarskom gradu djeluje nekoliko glazbenih sastava među kojima su Puhački orkestar Grada Pule te Big Band Pula koji je ovih dana obilježio 20. godišnjicu postojanja.

U blagdansko vrijeme, već tradicionalno, publika sklona jazz zvuku može uživati u virtuozima svih generacija okupljenima u Big Bandu Pula. Na koncerte Big Band Pula uvijek dođe puno ljudi. Možda bi trebali malo češće svirati, vidjet ćemo… Bar dva koncerta između onih koje obično sviramo,  novogodišnji i jedan ili dva koncerta na ljeto,  kaže Branko Sterpin, voditelj Big Banda Pula.

A ovogodišnji koncert bio je posebno emotivan. Glazbenici su ga posvetili osnivaču Big Benda, nedavno preminulom velikom jazz umjetniku Davoru Lorkoviću. Ljubav prema jazzu i prema swingu kojeg pjevamo sve ove godine, jazz evergrine, stvarno je u nama ostavio sam Davor Lorković, kojeg se ove večeri stvarno sjećamo s velikom ljubavlju i s tugom. Ali htjeli smo dati sve od sebe i upravo pjevati njemu u čast,  naglašava pjevačica Snježana Demarin. I Ivona Fabris zahvalna je za sve što je naučila o glazbi zahvaljujući Davoru.

Big band Pula uvijek je okupljao ljubitelje dobre glazbe, a kako i sami uvijek ističu otvoreni su za nove članove.