Funkcionalni trening razvija snagu, jakost, koordinaciju... i smanjuje potkožno masno tkivo

Funkcionalni trening je, prema definiciji, onaj koji utječe istodobno na razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. On će dakle utjecati na razvoj vaših motoričkih sposobnosti, razvit će vam snagu, jakost, koordinaciju, ravnotežu, mišićnu izdržljivost i brzinu, a istodobno će vam smanjiti potkožno masno tkivo.

Pa tko se onda ne bi upustio u baš takav trening!Kod funkcionalnog treninga upotrebljavaju se mnogi rekviziti poput girje, konopa, vijače, elastične trake, medicinke. No najvažnija je mašta trenera i vjerovali ili ne, vaše tijelo! Ono je naime najsavršeniji uteg u ovom treningu. Prednosti ovakvog načina treniranja je povećanje energijskoga sustava, tijelo se bolje i ljepše oblikuje, povećava se mišićna masa, ali se mišići ne napuhnu. Povećava vam se kapacitet vježbanja, pokretniji ste, a zbog raznolikosti treniranje nije dosadno.

I baš smo takav našli kod kineziologinje Aleksandre Paurević i s njezinom skupinom rekreativaca isprobali sve verzije treninga.