Kneževa palača uskoro otvara vrata posjetiteljima

Gotova je obnova Kneževe palače u Zadru pa bi područje oko nje trebalo postati novo društveno, kulturno i turističko središte grada. Projekt vrijedan 44 milijuna kuna sufinanciran je iz europskih fondova s čak 36 milijuna kuna. Vrata će posjetiteljima otvoriti sredinom veljače.

Kneževa palača godinama je oplemenjivala kulturni život grada. U njoj su bile knjižnica, glazbeno-baletna škola te koncertna dvorana. No teško je oštećena tijekom Domovinskog rata.

Velik dio zadarske kulturno-povijesne baštine napokon je zasjao novim sjajem. Grad dobiva reprezentativan izložbeni prostor i koncertnu dvoranu.

Nakon obnove, u ovim će prostorima mjesto za sebe moći pronaći brojne kulturne udruge te vrijedni eksponati Narodnog muzeja. U njoj će se nalaziti moderna multimedijalna dvorana i Muzej grada Zadra.

A pokraj obnovljene Kneževe, bolje dane sada čeka Providurova palača. Rezultati natječaja za sredstva iz europskih fondova očekuju se za nekoliko mjeseci. Jednoga dana ove bi dvije palače trebale biti povezane u jedinstvenu cjelinu.