Brice Mousset, mlad i uspješan francuski koreograf i plesač

Zagreb je posjetio jedan vrlo mlad i uspješan francuski koreograf i plesač s njujorškom adresom. Ime mu je Brice Mousset. Ekipa Dobrog jutra posjetila je njegovu radionicu.

Počeo sam plesati s otprilike 16 godina. Pohađao sam redovitu školu s naglaskom na znanosti, a sa strane sam išao na sate plesa. Bio mi je izazov naći neku strast. Isprobao sam razne sportove, ali ništa me nije oduševljavalo. Sve do dana kad sam s prijateljicom otišao na sat plesa. To je za mene bilo to.

Kasno sam počeo u usporedbi s mnogim drugim plesačima pa je izazov bio osvojiti što je moguće više u što kraćem roku da mogu sustići sve ostale. Zapravo je bilo i prilično zabavno. Moraš hvatati tehniku, znanje, iskustvo, bilo je vrlo fascinantno. Jedno od najuzbudljivijih razdoblja mog razvoja, evolucije, bio je proces učenja. A zapravo nikad nismo učili. Sve me to vodili od Pariza preko Italije do New Yorka. U New Yorku živim već deset godina. Ondje sam pokrenuo svoju plesnu trupu OUI DANSE.

Mnogo putujem i držim radionice. Volim upoznavati plesače koji ne mogu doći u New York. Prvi sam put u Hrvatskoj i kako to već u životu bude, tu sam upoznao učenicu Tihanu Strmečki…  Tihana Strmečki, plesačica i voditeljica plesnog studija, za Bricea kaže: On zaista daje cijelog sebe na cijelom plesnom satu. Pravi pedagog, a iznimno je draga i topla osoba što se odmah kod njega osjeti. Osvojio me te prve godine. Svakog ljeta njegovi su mi satovi obavezni u New Yorku. Na svakom sam, jer ne želim propustit niti jedanTihana Sarošević, ravnateljica škole za ples i ritmiku, profesorica klavira, koju je život me odveo u plesnom smjeru, s Tihanom je organizirala ovu radionicu.

Brice Mousset voli putovati i upoznavati što je moguće više plesača. Svaka zemlja ima posebnu kulturu, posebnu pozadinu pa se tijelo izražava na drukčiji način, kaže. Uvijek je fascinantno promatrati te razlike od jedne zemlje do druge. U New Yorku možeš vizi poduzetan. Nitko ti neće reći: 'Ne, nemoj to učiniti. Lud si.' Čut ćeš: 'Da, učini to! Ako u to vjeruje, ako ti je to strast, učini to.'

I takvo što uspije, u tome je sva ljepota. Ako imaš energiju strast, katkad i ludost, sve je moguće.