Za klub se skinuli do kraja

Nogometaši kluba iz Plomina odlučili su pokušati riještit financijske probleme na zanimljiv način. 12 momaka se razgolitilo i fotografiralo za kalendar. 

NK Plomin rekreativni je, niželigaški klub. Postoji od 1974. godine. Od tada do danas, uz lokalno financiranje, ponajviše sami vode brigu o sebi. Naravno, novca stalno nedostaje. Iz začaranog kluba oskudice odlučili su izaći. Na, za ove krajeve, podosta originalan način. Odjednom su miljenici svih medija. Ali ne zbog nogometa, iako klub postoji gotovo pola stoljeća. Dvanaestorica odvažnih pozornost su privukla svojom golotinjom. 'Bilo je teško okupiti ekipu. No bilo je i dobrovoljaca. Malo je potrajalo dok smo sve organizirali, ali na kraju smo ipak uspjeli', ističe Goran Kvalić. 

Pohvale stižu sa svih strana. I kalendar je razgrabljen. Doduše, oni su baš kao i Hrvatska - u dugu. Novac za 150 primjeraka već stiže kao donacija, a kalendari se tek tiskaju. Ipak, bit će ih za sve, obećaju ovi odvažni mladići. Zafrkancija je postala ozbiljan posao. Narudžbe su stigle i iz inozemstva, iz svih zemalja regije pa sve do Grčke.