Viola Davis od trnja do zvijezde na Stazi slavnih

Prvu zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u 2017. godini dobila je Viola Davis, pravo ostvarenje američkoga sna - odrasla je u velikom siromaštvu, a danas je jedna od najpoznatijih holivudskih glumica.

Tom se prigodom 51-godišnja glumica prisjetila svojih početaka, u pratnji svojeg 63-godišnjeg supruga Juliusa Tennona, također glumca, i njihove posvojene kćeri Genesis. Posebna gošća bila je njena kolegica Meryl Streep.

Davisova prisjetila teških trenutaka odrastanja na Rhode Islandu, sebe kao malene djevojčice, koja je bila "uvijek gladna, uvijek sramežljiva i uvijek se držala postrani, sanjajući velike snove". Danas veliki borac za prava djece, nekada je morala hranu tražiti u kontejnerima za smeće ili krasti u trgovinama, a često bi od gladi zaspala u školi.

Velikom je upornošću od dna došla do diplome na prestižnoj umjetničkoj akademiji Juilliard, a proboj u Hollywoodu doživjela je ulogom u drami Doubt, koja joj je donijela nominaciju za Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu, a 2011. bila je za ulogu u Sluškinjama nominirana za Oskara za glavnu žensku ulogu.

Davis je zaključila: "Ne mogu vjerovati kakav je moj život sada. Sve što mogu reći je  da je Bog bio jako darežljiv prema meni."