Praizvedba 'Gaćica' u šibenskom teatru

'Gaćice' su izvorno najpoznatija drama njemačkog dramatičara Carla Sterneima iz 1910., u kojoj se kritizira društva s početka 20 stoljeća. No, šibenčanima je predložak bio tekst poznatog američkog glumca, redatelja i pisca - Steva Martina rađen na osnovi Sterneimovog teksta.

Režiju ove komedije o muško-ženskim odnosima potpisuje Nina Kleflin. Scenograf je Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, oblikovatelj svjetla Josip Bakula, oblikovatelj zvuka Pavle Karega.

Na pozornicu će se popeti šest glumaca za koje je komad bio izazovan: Armin Čatić kao Theo Maske, Franka Klarić kao Louise Maske, Oriana Kunčić u ulazi Getrude Deuter, Mijo Jurišić utjelovljuje Franka Versatija, Šime Bubica Benjamina Cohena, Jakov Bilić Klinglehoffa, a na sceni je još i Sergej Mioč.

Šibenik kazališnu umjetnost itekako voli. Naime, već osmu godinu kazlištarci program rasprodaju na 'neviđeno'. I prije nego objave raspored predstava za sezonu. Ovu će začiniti trima premijera iz vlastite produkcije. Gaćice su prva. Želja je kazališta da upravo vlastita produkcija bude okosnica repertoarnog sadržaja, ističe Maja Trlaja, ravnateljica HNK Šibenik. Šibenik se danas oprašta i od velikog Ive Brešana. Književnika, dramatičara i scenarista. Dobitnika mnogih nagrada za književnost. Dvojili su u kazalištu hoćete li stoga baš danas na daskama uprizoriti novo djelo, ipak upravo u njegovu čast slaveći njegov život, umjetnost i kazalište večeras će se u 20 sati održati hrvatska praizvedba Gaćica. Predstavu možete pogledati i u reprizi - sutra i prekosutra. Također u 20 sati.

O predstavi su za Dobro jutro, Hrvatska govorile redateljica Nina Kleflin i ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja: