Novi projekt autora 'Trbuhozboraca'

Predstavljamo vam ljude koji uvijek nešto stvaraju. Zabava je njihov život i nastoje da ona dođe do što više ljudi. Iza njih su mnoge emisije za djecu i mlade, no i za one nešto starije, a i danas rade s istim žarom kao i prije 30 godina kada su započeli stvarati televizijske i radijske emisije. Sada pripremaju novi projekt pa je ekipa Dobrog jutra porazgovarala s njima o njemu i još koječemu.

U posljednje vrijeme oni su ti koji svake subote za slušatelje kreiraju nove kulinarske pustolovine. Oni su tvorci uspješne emisije 'Trbuhozborci' koja se emitira na 2. programu Hrvatskoga radija. Autori trbuhozboraca su Goran Pirš Piro… lijep, visok mladić i ja, Mladen Grganja Grga. Ja sam onaj ljepši Grga, kod vas ima drugi Grga…  , objašnjava Mladen zvan Grga, jedan iz autorskog dua i dodaje: Budući da Piro i ja nemamo tako krasne radijske glasove za takav krasan gastro show, angažirani su Andro Tomović i Fofo zvan Fodor Mirko. Oni su na radiju gdje se ne vide, a Piro i ja smo ti koje samo slikaju. Mi smo lijepi…

Nas dvojica volimo skitati, Piro i ja, okolo pa smo neke svoje potrebe uspjeli ostvariti u dječjim igraonicama. Tamo ima onih malih autića i tako, tamo smo se mogli družiti s djecom koja nas shvaćaju, hvala Bogu i tamo smo jednoga dana susreli i trećeg člana Pametnjakovića Ivana Prlića koji nam je eto dao jednu krasnu ideju da napravimo animirano-igranu emisijicu od 3 do 3,5 minuta koja bi imala edukativni i zabavni karakter,  objašnjava Mladen. Ivan Prlić je ilustrator i, kako sam kaže, stripaš koji je od 1995. prošao kroz sve dječje časopise. Ovo što smo mi krenuli raditi je malo drugačije i mislim da je malo bliže današnjim klincima koji su ipak odrastaju uz kompjutere, mobitele i te neke stvari i puno brže upijaju i informacije i brže procesiraju sve skupa. Ono kako smo mi nekad emisije kakve smo mi nekad gledali danas su užasno spore toj djeci.

Pametni dečki stvaraju pametne stvari,  o... kako će se ovoj ekipi ovaj opis onoga što rade svidjeti. No, kako drukčije opisati projekt koji su i sami nazvali Pametnjakovići. Pametnjakovići imaju užasno, užasno pametne teme to su sve ovako stvari koje su li malo poznate, a dotiču se i nekakvih stvari koje svi znamo ili nekakvi demantiji o nekim opće poznatih stvari,  otkriva Ivan Prlić. Trudimo se biti smiješni, ne samo da pametujemo i govorimo kako smo jako pametni nego pokušavamo da to nekako bude uz dozu humora.

Toliko je slika u Pametnjakovićima da bi mogli postati i pametna slikovnica. Do tada djeci, ali i odraslima se obraćaju putem videa – '3 i pol minute čiste zabave i edukacije'. Proizašle iz zabavne tvornice ove ekipe koja je već napravila  mnoštvo sjajnih emisija (Stereovizija, serijal Milan Blenton, Supervizija, dječji serijal Zlatko i detektivi, Mali veliki svijet, Zlikavci, Genijalci). A sada vas pozdravljaju kao Pametnjakovići.