Završena prva faza studentskog natjecanja 'HULT Prize'

'HULT Prize' je globalno studentsko natjecanje u kojem studenti osmišljavaju i potom prezentiraju svoje ideje koje su orijentirane na rješavanje nekog društveno relevantnog problema. Svake godine se tema natjecanja mijenja, a ovaj je put ona bila vezana uz problem izbjeglica.
Globalno studentsko natjecanje HULT Prize

Najbolja poslovna ideja za rješavanje društvenog problema se nagrađuje, pa čak i ako si student. Luka Šipić, student i organizator natjecanja i Karlo Tišler, član pobjedničkog tima putuju u San Francisco gdje će sudjelovati na međunarodnom studentskom natjecanju i prezentirati svoju ideju.

U Hrvatskoj su na natjecanju sudjelovali samo studenti Verna, ali nekoliko timova. Pobjednički tim iz Hrvatske mogao je birati između različitih centara u svijetu u kojem žele nastaviti natjecanje i odabrali su San Francisco. Nakon te faze, postoji još jedna razina - finale, a nagrada je milijun dolara, ali se tih milijun dolara mora utrošiti u realizaciju ideje.

Naš tim čiji je Karlo Tašler član, osmislio je portal za izbjeglice koji bi i sami uređivali sadržaj. Natjecanje u San Franciscu će se održati u ožujku, a na njega dolaze timovi iz cijelog svijeta s prestižnih sveučilišta. Luka Šipić prošle je godine i sam sudjelovao u ovom natjecanju. Bio je u Dubaiju gdje je prezentirao svoju ideju.