Sportsko - edukativni projekt 'Aktivna Hrvatska'

Statistike pokazuju da se Hrvati sve manje bave sportom i rekreacijom. Upravo je zato pokrenut nacionalni projekt Aktivna Hrvatska koji se održava petu godinu za redom.

Aktivna Hrvatska je nacionalni, sportsko - edukativni projekt koji se održava petu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović  i u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport.

Cilj je potaknuti građane na bavljenje sportom  i rekreacijom  kao i promovirati zdravu prehranu. Aktivna Hrvatska okuplja stručnjake iz područja kineziologije, nutricionizma i medicine, kao i brojne osobe iz sportskog i javnog života koji svojim primjerom daju primjer. U sklopu projekta održavaju se zajednički treninzi i edukativni program u gradovima diljem Hrvatske, a na ovaj način aktivirali smo već više od 25. 000 ljudi.

Aktivna Hrvatska može se pohvaliti i jednim zavidnim sportskim uspjehom; prošlogodišnji finalni trening u Zagrebu okupio je više od 550 ljudi i time postavio hrvatski rekord za zajedničko vježbanje na otvorenom! U petoj godini obilaze sve hrvatske regije. 


O ovogodišnjoj akciji u Dobrom jutru govorili su dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Antunović, voditelj trenerskog tima i Toni Dabinović, glasnogovornik projekta: