Ponos Hrvatske - Igor Karuc

Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske za 2016. godinu održat će se  3. veljače 2017.  U emisijama Dobro jutro, Hrvatska te Hrvatska uživo  od 28. prosinca do svečane dodjele pratimo reportaže o dobitnicima za 2016. godinu.

Pomoći čovjeku u potrebi osnovna je misao koja je vodila Igora Karuca kada je u suradnji sa zadarskom Ligom protiv raka odlučio adaptirati oporučno im ostavljen stan u središtu Zadra. Njime će se besplatno koristiti onkološki bolesnici koji dolaze na liječenje u taj grad. Osim toga, dao im je na raspolaganje i više od četrdeset stanova u svojem suvlasništvu. I zato je ovaj čovjek Ponos Hrvatske!
Zadarska Liga protiv raka, koja iduće godine slavi pola stoljeća djelovanja, neumorno pomaže oboljelima. Neočekivanu nagradu primila je prije dvije godine kada joj je bračni par Švelec oporučno ostavio stan u središtu Zadra.

Višegodišnji zakup, pri čemu bi renta odlazila u humanitarne svrhe, činio se kao najbolje rješenje. Igrom slučaja ponovno su se povezali sa zadarskim poduzetnikom Igorom Karucom s kojim je potpisan ugovor. Stan će urediti i iznajmljivati, a kada bude potrebe, njime će se koristiti onkološki bolesnici, odnosno njihove obitelji, kada dolaze na liječenje u Zadar. Osim toga, Igor Karuc stavio je na raspolaganje više od četrdeset apartmana u svojem suvlasništvu za besplatan smještaj pacijenata. I već je bilo obitelji kojima se na ovaj način pomoglo. 

Nagradu, kaže Igor Karuc, ni u snu nije očekivao. To je meni normalna stvar. Ako se može pomoći u čemu je problem - ne vidim nikakav problem, ističe.

Zadar i Zadrani oduvijek su imali veliko srce. Jedno takvo ima i ovaj čovjek na ponos cijele Hrvatske.