POP-pilates, pilates začinjen glazbom

POP-pilates nastao je u Americi. Blogerica i instruktorica pilatesa Cassey Ho htjela je ovoj najpopularnijoj metodi vježbanja dodati još neke elemente te ga učiniti zanimljivijim.

Metoda se, naravno, temelji na klasičnim vježbama pilatesa, no glazba je ovdje vrlo važna. Naime tempo glazbe određuje način i brzinu izvođenja, što je za rekreativce izazov, a trening postaje zanimljiviji. Nazivaju ga još i plesnim pilatesom. U svijetu ga već vježba tri milijuna vježbača, veoma je popularan i jednostavan.

Od nedavno vježba se i u Zagrebu i Samoboru. Posjetili smo zagrebačku dvoranu Angels gdje nam je instruktorica POP-pilatesa Maja Jakovinac, uz skupinu vježbačica, demonstrirala metodu. Trening je prilagođen svima. Vježba se u malim skupinama, što instruktorima dopušta veću kontrolu i ujednačenost treninga. No posebna se pozornost posvećuje leđima, koljenima, vratu i ramenima, pa postoje modifikacije svih vježbi, ne kako bi se  olakšale, već da ih svi mogu pravilno izvesti.

Naučit ćete osvijestiti tijelo i ono će vas početi slušati. Pravilnim izvođenjem vježbe otklanja se mogućnost ozljede a tijelo postaje čvršće, fleksibilnije.