Doživite čaroliju Plitvica zimi

Lička zima pokazuje svoju ćud, velike hladnoće okovale su Liku, no i ta hladnoća ima svoju posebnu ljepotu. Da biste uživali u snijegu, ne morate ići na skijalište. Dovoljno je da posjetite Plitvička jezera. Idila zaleđenih jezera i slapova otkriva posebnu čar. Svi su posjetitelji oduševljeni onim što je jedinstvena priroda stvorila pa stoga poziv svima da posjete Plitvice zimi - nećete se razočarati.

Iznenadit ćete se koliko ledene formacije mogu biti prekrasno idilične. Nestvarne kao da nisu s ovog planeta. Posjetitelja ima sa svih kontinenata i iz svih krajeva Hrvatske. Svi su složni u jednom - Plitvice su zimi čarobne i pogled na njih oduzima dah.

Staze koje vode do velikog slapa imaju dosta ugaženog snijega, skliske su i zaista treba paziti kada se spuštate prema jezerima. Zbog toga je uprava izdala upozorenje. Tu su i predstavnici gorske službe spašavanja koji su spremni pomoći te intervenirati ako bude potrebe, što do sada nije bio slučaj. Park će ove godine uložiti znatna sredstva u obnovu i zaštitu samih jezera.