Zagrebačke rikše

Zagreb uz sve veći broj turista počinje pratiti i svjetske turističke ponude. Tako je dvoje mladih entuzijasta odlučilo pokrenuti posao usluga prijevoza rikšama. Zaposlili  su nekoliko mladih ljudi, a namjeravaju još zapošljavati.

Postoje diljem svijeta, a sada ih ima i Zagreb. Rikše - atrakcija i prijevoz u jednom. Za njihov dolazak u metropolu zaslužni su Emil Kirbiš i Filip Pribilović.  'Glavne turistitčke atrakcije smještene su na brdu na Gornjem Gradu odnosno na Kaptolu. Naša ideja se mogla realizirati jedino pojavom električnih rikši', kaže Emil. Ovaj dvojac ulaže mnogo napora kako bi njihovi klijenti do svog odredišta došli bez poteškoća. 'Moram priznat da nije lako. Uspon uz brdo zahtijeva određenu vrstu fizičke spreme. Tim koji trenutno okupljamo sastoji se od desetak mladih ljudi pretežito sportaša, studenata.', objašnjava Emil.

Možda malo čudi što su odabrali najteže vremenske uvjete za početak rada. No, kažu, to je njihov božićni poklon Zagrebu. 'Pravu sezonu očekujemo čim malo zatopli. Međutim, unatoč hladnoći reakcije su fenomenalne. Mislim da su i Zagrepčani, ali i turisti osjetili da je Zagreb dobio nešto novo, nešto zanimljivo, razgled grada iz nove perspektive', nastavlja Emil. Iako nisu tristički vodiči gostima žele prenijeti priče poput one o zagrebačkim fijakerima ili udijeliti koji koristan savjet. Osim što su sebi osigurali posao oni pozivaju i sve mlade u dobroj kondiciji da im se pridruže kao vozači rikši i ispričaju koju svoju priču o Zagrebu.