Đani Maršan: 'Bože čuvaj Hrvatsku' obilježila je devedesete

Đani Maršan se prisjetio kako je u vrijeme kada je Hrvatska međunarodna priznata bio na humanitarnom koncertu u New Yorku te otkrio kako je nastala pjesma 'Bože čuvaj Hrvatsku'.
Đani Maršan u siječnju 1992. godine s kolegom pjevačem Zlatkom Pejakovićem nastupao je na humanitarnom koncertu u New Yorku. Do dugo noć, prisjeća se, ostali su budni i s velikom radošću pratili kako se objavljivao popis država koje su priznale Hrvatsku.

Neke njegove pjesme obilježile su hrvatsku borbu za samostalnost. Među njima se posebno ističe pjesma 'Bože čuvaj Hrvatsku'.

Imao sam u mislima taj naslov. Kad  sam je zapjevao prvi put u Zadru, pjevao sam sasvim drugi tekst. Spominjao sam planine, rijeke, opisivao sam ljepote zemlje. Nisam bio zadovoljan tim tekstom. Otišao sam kolegi Dragi Britviću. On je za jednu noć napisao dvadesetak verzija stihova. Kad sam ja ujutro došao, pogledao sam prvi i zajedno smo se pogledali. Nije mi neugodno reći da su nam se oči zacaklile. To je bio tekst koji smo i snimili, ispričao je Đani i dodao kako su građani emotivno reagirali svaki put kad ju je izvodio. Odrekao se honorara od zarade prodaje kazete u korist djece poginulih hrvatskih branitelja.