Portal dobrote pokrenuo lavinu: diljem zemlje prikupljaju se jakne za potrebite

Portal dobrote prije dva dana u Zagrebu je službeno pokrenuo humanitarnu akciju 'Jakna za drugoga'. U samo nekoliko sati građani su donirali više od 500 jakni i kaputa, a  brojni su bili i oni koji po jakne dolaze.

Priču o akciji prenijeli su brojni mediji. I to je bilo dovoljno da se pokrene prava lavina dobrote. Vijesti o sličnim akcijama stižu iz čitave zemlje.

Rijeci je pokrenuta akcija prikupljanja toplih jakni za beskućnike i siromašne. Organizatori ističu kako u prvome redu trebaju kapute i tople jakne, a dobro će doći i svi ostali odjevni predmeti: posebno muške traperice, cipele i donje rublje. Organizirano prikupljanje održano je jučer u prostorima Socijalne samoposluge na adresi Brajda 7, ali drugi termin predaje robe može se dogovoriti pozivom na 097/6363-946.

Zadar je bio među prvim gradovima koji se priključio humanitarnoj akciji Portala dobrote. Mlade Zadranke brzo su animirale svoje prijatelje preko društvenih mreža i susjede da ostave tople jakne. Jučer su građani donosili jakne i kapute u socijalnu samoposlugu u crkvi sv. Frane, a sutra će se dijeliti od 8 do 10 sati. Organizatorice se nadaju da akcija tu neće stati.

Humanitarna inicijativa 'Jakna za poslije' uspješno je pokrenuta i u Vinkovcima. U robnoj kući VSC na prvome katu postavljeni su prvi stalci na kojima građani ostavljaju jakne i kapute koji im više ne trebaju. Želja je organizatora da jakne uzme najpotrebitiji.

I Osječani su se pridružili lijepoj humanitarnoj priči koja se širi Hrvatskom. Od podneva je i u gradu na Dravi počelo prikupljanje tople odjeće i obuće. Prostor u središtu Osijeka za akciju 'Jakna za drugoga' ustupio je Grad. Hladnoću posebno teško podnose oni koji nemaju dom ili su u lošoj financijskoj situaciji. Već u prvom satu odaziv iznad očekivanog. Stalci za jakne, kapute i ostalu toplu odjeću brzo su se punili. Ljudi dobra srca stizali su punih ruku.

Akcija 'Jakna za drugoga' pokrenuta je i u Koprivnici. Pokrenuli su je radijski novinari i kolege s internetskih portala. Nakon što je objavljena informacija da je u zgradi West Centra u Koprivnici osigurana polica za odlaganje jakni i zimske odjeće potrebitima - građani su se odmah odazvali i počeli donositi višak stvari. Val dobrote širi se Koprivnicom. Jakne se mogu ostaviti i u središtu grada. Uzeti ih može baš svatko kome treba. Ako je već hladno zbog zime, barem da je potrebitima toplije oko srca.

Jakne se, prema do sada dostupnim informacijama, skupljaju u Varaždinu, Puli, Malom Lošinju, Križevcima, Čakovcu, Otočcu, Kutini, Brdovcu, a stižu vijesti i o sličnim akcijama u susjednoj BiH, odnosno Travniku.