'Žene kosovske doline' pokreću život u svojem kraju

Dvadest godina zapušten i devastiran objekt u Riđanama, selu nadomak Knina, pretvoren je u igraonicu, knjižnicu i kutak za starije. Prostor je obnovljen zahvaljujući udruzi 'Žene kosovske doline' i uz pomoć brojnih donatora. Zadovoljni su svi - i staro i mlado iz osam sela općine Biskupija.
Obnova je stajala 50 tisuća kuna koje su 'Žene kosovske doline' uložile u zgradu stare škole. Najviše zbog djece kojih u Biskupiji živi čak 120. Igraonicu su djeca jedva dočekala kao i roditelji. Kreativni kutak hvale na sva usta.

Dvije godine ženama je trebalo da zgradu dobiju na korištenje. Na noge su zatim dignule i dijasporu. Svaka dobivena kuna otišla je na uređenje.

Objekt je prilagođen svim naraštajima. I onima 60 plus. Kažu, preporodili su se. Do kluba 'Ljepša starost' ubuduće će još lakše. Prijevoz plaća država koja je prepoznala projekt kosovskih žena. A one pak najavljuju nove programe poput otvaranja Internetskog kluba te posudbe knjiga.

Neće aktivan društveni život baciti korisnike u trošak jer su svi su programi besplatni. A općina se obvezala - iz svoje će blagajne pokriti sve tekuće troškove.