Kopački rit obara rekorde

Park prirode Kopački rit raj je za posjetitelje koji dolaze cijele godine, a prošla je bila rekordna. Možda zato jer je močvara dom tisućama bioloških vrsta, sklonište i oaza stotinama ptičjih vrsta.

Kopački rit - jedinstven i nikada isti. Priroda u svojoj mijeni oblikuje 'lice' ove europske močvare. A kopno i ritske vode u neprestanom prožimanju čine čudesan i jedinstven prirodni mozaik. Koji očarava u svako godišnje doba.    
Raj je to za odmor, rekreaciju, atrakciju i svjetski poznato mjesto za promatranje ptica. Posjetiteljima na volju i izbor. U 11 mjeseci 2016. bilo ih je 38 tisuća. To je porast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. 
Najveće rastilište i mrijestilište slatkovodne ribe i najvažniji ornitološki rezervat u Hrvatskoj - ni zimi ne spava.  A zimske čari Kopačkog rita iz turističkog vlakića – bajkovite. Iako nisu bili izravno uključeni u europsku kampanju Krik za prirodu, ovdje su i te kako svjesni važnosti propisa koji štite prirodu. I, naravno, pridržavaju ih se. Kopački rit je veličanstven i savršen sklad močvarne prirode. I mjesto na koje se posjetitelji - uvijek iznova vraćaju.