'Zima oko svijeta' u ZOO Zagreb

Zagrebački Zoološki vrt poziva građane, a posebice djecu da ih posjete i razgledaju interaktivnu izložbu 'Zima oko svijeta', koja je otvorena do nedjelje.

Sa školskim praznicima završava i 'Zima oko svijeta'. Ta se interaktivna izložba o svim licima zime u Zoološkom vrtu grada Zagreba može razgledati između 11 i 15 sati. Obilaskom šest paviljona i dva edukacijska centra posjetitelji mogu doznati kako izgleda zima u egzotičnim krajevima, npr. Australiji, afričkoj savani i pustinji Sjeverne Amerike, priopćio je ZOO.

Postav izložbe obuhvaća fotografije, biljke i predmete vezane uz faunu u različitim dijelovima svijeta. Među ostalim, djeca će moći razgledati raznolika krzna, otiske šapa, svlak zmije i rogove. Hrabriji u ruke mogu primiti žive životinje poput zmije, guštera i paličnjaka.

Najmlađe posjetitelje za vikend očekuju i zanimljive edukativne radionice gdje će moći razvijati kreativnost, izrađujući razne reciklirane predmete, a učit će i o važnosti zuba kako u životinjskom svijetu, tako i među ljudima.

U zagrebačkom Zoološkom vrtu kažu da je interaktivnu izložbu 'Zima oko svijeta' u sedam dana pogledalo više od dvije tisuće ljudi.