U Dubrovniku audicija za statiste za film 'Robin Hood: Origins'

Jutros je u Dubrovniku počela audicija za novu hollywoodsku verziju Robina Hooda. Biraju se epizodisti i statisti, jer će se dio filma, kojemu je producent Leonardo Di Caprio, snimati na dubrovačkim zidinama.

Audiciju, odnosno priliku za glumu u novom Robinu Hoodu, nisu propustili ni stari ni mladi. Odaziv je bio golem, u najmasovnijim scenama trebat će više od 300 statista.

Na Stradunu je počelo postavljanje scenografije starog Notinghama. Snimanje će trajati 15 dana, a Dubrovniku će  donijeti neprocjenjivu promidžbu u cijelom svijetu. Najavljeno je dolazak velikih imena poput oskarovaca Jamiea Foxxa, Tarona Egertona i drugih.

Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu.  Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio. Inače, budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.