Zašto su granole zdrave?

U današnje vrijeme čak i kada mislimo da jedemo zdravo, možemo dva puta razmisliti. 'Pesticidi u povrću, voću'…nerijetko smo čitali takve naslove.
I zato s veseljem odahnemo kada čujemo da na tržištu imamo miks provjerenih, zdravih sastojaka. Jednom riječju to su: granole.


Andeja Rosandić godinama se bavila duštvenim poduzetništvom. No nedavno se odvažila na novi korak. S još dvjema kolegicama krenula je u vlastitu poduzetničku priču u kojoj im je naglasak na zdravoj hrani. Počele su proizvoditi granole. 'Granole su mješavina žitarica, orašastih plodova i nekih začina poput cimeta ili nekih mediteranskih začina. Stavljamo malo soli i meda. Jedini zaslađivač koji se stavlja u ove granole je med i malo kokosove masti koja nam daje hrskavost.', objašnjava Andreja.

Glavne sirovine kojom se  koriste su lješnjaci, bademi, lan i sjemenke suncokreta. No ono što se pokazalo kao problem jest kako doći do pravih, odgovarajućih sirovina. 'Još uvijek tražimo neke domaće proizvođače. Želimo tu priču razvijati na nacionalnoj i regionalnoj osnovi.  Problem je osigurati određene količine uz odgovarajuću cijenu tako da obje strane budu zadovoljne.', nastavlja Andreja. Za sada imaju samo dvije vrste granola. Jedan su mješavina orašastih plodova  i sjemenki s medom i cimetom, a drugi mješavina žitarica s medom i cimetom. No u planu im je da uskoro počnu spravljati i razne druge kombinacije.