'Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih' u Lisinskom

Koncert pod nazivom 'Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih' u utorak, 17. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, okupit će njegove najbliže prijatelje, suradnike i kolege.

Godišnjica smrti poznatog kantautora Kemala Montena po drugi će se put obilježiti u Zagrebu posebnom glazbenom čarolijom. Brojni poznati umjetnici, suradnici i kolege odazvali su se pozivu na sudjelovanje na  koncertu. Izvodit će se pjesme koje je pjevao Kemal Monteno, ali i pjesme koje su mnogi od njih izvodili s njim u duetu, kao i one koje je pisao za druge izvođače. Na koncertu će nastupiti: Neda Ukraden, Halid Bešlić, Željko Samardžić, Boris Novković, Amir Kazić LeoDražen Žerić Žera, Frajle, Gabi Novak, Goran KaranHelena Blagne, Hanka Paldum, Ibrica Jusić, Jasna Gospić, Matija Dedić, Paula Jusić, Tereza Kesovija, Teška industrija, Željko Bebek. Sve izvođače u dvorani Vatroslav Lisinski i ove će godine pratiti orkestar Nikše Bratoša, dok iza koncerta producentski stoje Paula Jusić i Đelo jr. Jusić.

Paula Jusić i Kemal Monteno bili su dugogodišnji obiteljski prijatelji, a zadnjih par godina intenzivno su surađivali i kao autori i pjevački na gostovanjima i koncertima. Često je s njim dijelila scenu i publiku, pa su tako zajedno bili i na njegovom zadnjem koncertu, u Međugorju 8. studenoga 2015. Zajedno su snimili i dva dueta 'Nakon toliko godina' i 'Bella biondina', naslovnu skladbu istoimenog filma i serije. Pisala je za njega i tekstove pjesama, a suprug Đelo jr. Jusić, autor je glazbe nekoliko pjesma koje je otpjevao pokojni Kemal. Nakon Kemalove smrti, osnovana je Udruga Kemal Monteno, čiji su osnivači obitelj Monteno i obitelj Jusić, s ciljem zaštite Keminog lika i djela te njegovanja uspomena na njega i bogati opus koji je ostavio iza sebe.