Međimurka Marija Topolnjak proslavila 106. rođendan

Da je puno toga upravo u našem pogledu na život, svjedoči najstarija Međimurka i jedna od najstarijih Hrvatica. Bez previše filozofiranja, držeći se jednostavnih životnih načela, gospođa Marija Topolnjak iz Dunjkovca, malog mjesta nedaleko od Čakovca, proslavila je nevjerojatnih 106 ljeta.

Hrvatska je priznata upravo na njen rođendan i šesta je država u kojoj Marija Topolnjak živi, a da nikada nije otišla s rodne grude. Jedna je od petero djece u obitelji, a toliko ih i sama ima. Tu je još 17 unuka, 19 praunuka i dvoje prapraunučadi.  S njima dijeli svoju svakodnevicu, a vrijeme uglavnom provodi  prebirući po prošlim vremenima kojih se živo sjeća. Pa kaže kako joj je najljepše bilo mladenačko doba.

Pamti i ratno vrijeme, vojsku  koja je bila u njihovoj kući, a za koju je čak i kuhala. Kaže važno je, u svim životnim prilikama, ostati dobar.

Ne smeju se nigdar s nikim srditi, moraju dobri biti, je ako se srdi to se srdi to se škodi za življeje i trpljeje. Jan drugoga posluhnuti, s simi si dobri biti i svoj posel delati, otkriva svoju životnu mudrost gospođa Marija.
Tako i sama živi svoj život već više od stoljeća. Kako je noge slabije služe, uz prisjećanje na prošla vremena, voli slušati radio. Svjedoči da se puno toga promijenilo, stvari su dostupnije, a ljudi ipak sve manje zadovoljni.