Što se krije u muzejskom loncu?

Gradski muzej Požege krenuo je korak dalje u potazi za pravim slavonskim identitetom. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizirana je muzejska gastromanifestacija i projekt 'Muzej u loncu'. Kuhala su se zaštićena jela poput vinogradarskog ćevapa, ali i odabrana jela 'Muzeja u loncu'.

Užurbano je bilo već od ranog jutra u kuhinji obrtničke škole. Na jednom mjestu našli su se majstori kuhari, profesori, konzultanti, muzejski djelatnici. A sve to samo s jednim ciljem, dobro nahraniti gosta. 'Ono što je nekad bilo hrana za siromašne i jednostavno jelo, danas se može uz bolju prezentaciju i  prezentirati svakom gostu bez imalo srama i s velikim ponosom. To će svakako dorinijeti da se gost ponovno vrati.' objašnjava kuhar Branko Ognjenović

Trebali bi se vratiti, među ostalim, i zbog vinogradarskog ćevapa koji je
zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. Dvadesetak i slanih i slatkih jela na kraju ove radionice kušali su svi uz zaključak da je u turizmu važno adekvatno prezentirati jela, naravno uz zanimljivu priču jer gostu u sjećanju uvijek ostaju emocije vezane uz gastronomiju.