Kako ostvariti novogodišnje odluke?

Psihologinja Ivana Štulić otkrila nam je  trikove i dala neke savjete kako napraviti i ostvariti plan za vašu najbolju godinu.

S početkom nove godine obično donosimo odluke kako ćemo živjeti bolje, imamo neke želje. Pohranimo ih u svojim mislima i nadamo se ostvarenju snova. Kako bi ipak sve što želimo ostvarili, psihologinja Ivana Štulić jednostavno predlaže da napravite dobar plan. Plan za vašu najbolju godinu. 'Prvo trebate odlučiti da želite nešto ostvariti za sebe, da ova godina neće biti kao sve prethodne nego da ćete svjesno kreirati nešto bolje za sebe. Onda kreće promišljanje o tome što želite - što vam je bitno i zašto vam je bitno. Isplati se i pogledati unazad na prošlu godinu i godine prije nje, jesu li bile dobre ili ne, što ih je učinilo takvima? Što biste ponovili, a što ne?", savjetuje Ivana i nastavlja: 'Najbolje je ne preopteretiti se velikim brojem ciljeva da ne izgubite motivaciju prebrzo, a opet treba postaviti dovoljan broj i dovoljno izazovne ciljeve da vas natjeraju da se pokrenete. Svatko treba naći balans za sebe jer to zna biti dosta individualno. Ako niste ništa radili na sebi već godinama i nemate toliku snagu volje i disciplinu da uložite trud potreban za ostvarenje, bolje je krenuti od manjeg'.
Kada je sve promišljeno i zapisano treba krenuti putem ostvarenja planova. Ivana je već iskusna i svoje planove svake godine zapisuje, a rado prenosi svoja iskustva i znanja na druge na radionicama.