Slavni mjuzikl 'Mačke' prvi put u Zagrebu

U Areni Zagreb večeras je gosovao slavni mjuzikl 'Mačke' (Cats) Andrewa Lloyda Webbera u originalnoj produkciji s londonskog West Enda. Prvo gostovanje u Hrvatskoj mjuzikla premijerno na West Endu postavljenog 1981., te 1982. na Broadwayu, dio je turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera.

Interes hrvatske publike nadišao je sva očekivanja. Podsjetimo, nakon što su u samo mjesec dana od najave prvog gostovanja slavnog mjuzikla 'Mačke'  u Hrvatskoj rasprodane karte za obje predstave u Areni Zagreb 22. i 23. ožujka, organizatori su najavili još jednu izvedbu u petak 24. ožujka.

Prvo gostovanje u Hrvatskoj mjuzikla premijerno postavljenog 1981. na londonskom West Endu, te 1982. na Broadwayu, dio je turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera. U Zagreb ga je dovela bugarska promotorska tvrtka ART PG, a promovira agencija Outbox.

Nastao prema književnom predlošku T.S. Eliota 'Old Possum's Book of Practical Cats' iz 1939., od prve izvedbe u svibnju 1981. u londonskom kazalištu New London Theatre, mjuzikl 'Cats' oduševljava publiku diljem svijeta te je postao jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad.

U Zagreb je došla originalna produkcija s West Enda koja, nakon druge sezone u London Palladiumu, kreće 2017. na novu turneju, u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera. Zahvaljujući suradnji s bugarskom promotorskom tvrtkom ART BG i agencijom Outbox, 'Mačke' su tako zapjevale i za hrvatsku publiku.