Sve više izvođača odbija nastupiti za Trumpa: nastup otkazala i Jennifer Holliday

Popis izvođača koji će nastupiti na inauguraciji novog američkog predsjednika Donalda Trumpa iz dana u dan sve je kraći. Pjevačica i glumica Jennifer Holliday otkazala je svoj nastup objasnivši kako je 'pogriješila u procjeni', čime se pridružila podužoj listi zvijezda koje su odbile nastupiti, poput Celine Dion, Andree Bocellija, grupe Kiss i Eltona Johna.

Jennifer Holliday
je demantirala jda podržava Trumpa i ispričala se svojim LGBTQ obožavateljima koji su se našli uvrijeđenima zbog planova da nastupi na inauguraciji. Ona se tako pridružila Celine Dion i Andrei Bocelliju, koji su također otkazali nastupe. Dion je obrazložila da neće nastupiti jer već ima zakazan koncert tog dana, a ne zato što je protiv Trumpa. Bocelli je, s druge strane, odustao od pjevanja na inauguraciji zbog prijetnji smrću. Njegov tim savjetovao mu je da to učini zbog sigurnosnih razloga. Najveće međunarodne hrvatske glazbene zvijezde 2Cellos odbile su svirati za Trumpa, ispričavši se 'unaprijed planiranim i neodgodivim poslovnim obavezama'. Drugi glazbenici, kao što su Kiss, Charlotte Church, Moby i Elton John jasno su od početka dali do znanja da ne žele biti dio Trumpove inauguracije.

Elton John, koji je odbio ponudu da pjeva, izjavio je još u listopadu kako bi Trumpov izbor za predsjednika izazvao strah u svijetu, dok je supruga Genea Simmonsa iz legendarne rock grupe Kiss kao odgovor na ponudu na twitteru više puta napisala: 'Ne! Ne! Ne!'. Moby je 'umirući od smijeha' odbacio ponudu preko društvenih mreža napisavši: 'Hahahahaha, upravo su me preko agenta pitali da razmotrim ponudu da budem DJ na jednom od Trumpovih inauguracijskih balova....Hahahahaha, čekaj, hahahaha, stvarno?' U zadnji čas je otkazao i B Street Band koji izvodi obrade pjesama Brucea Springsteena, nakon što su članovi doživjeli salve kritika zbog namjere da izvode Bossovu glazbu Trumpovim uzvanicima. Bend je objavio kako su otkazali nastup iz poštovanja prema Bruceu Springsteenu i njegovom E Street Bandu. Springsteen je bio jedan od najglasnijih Trumpovih kritičara, nazvavši ga 'užasnim, otrovnim narcisom'.

Od onih koji će nastupiti najveća je zvijezda country pjevač Toby Keith koji je izjavio kako se raduje nastupu na inauguraciji za 'našu zemlju i našu vojsku'. Keith je u svojoj karijeri od 2002. godine dobio više American Music nagrada, kao i onih koje dodjeljuje Country Music Association. Holliwoodska zvijezda Jon Voight jedini je poznati glumac koji nije odbio pozivnicu i bit će među uzvanicima na inauguracijskim svečanostima. Voight je glasno podržavao Trumpa za vrijeme kampanje, za razliku od većine mu kolega koji su stali uz Hillary Clinton. Na inauguraciji će nastupti i Jackie Evancho, 16-godišnja finalistica emisije 'America's Got Talent', za koju se očekuje da će otpjevati američku himnu. Na listi izvođača je i trenutna postava rock grupe 3 Doors Down, poznate po hitu 'Kryptonite' još iz 2000. nakon čega bend nije uspio ponoviti sličan uspjeh. Većina članica plesne družine Radio City Rockettes također će nastupiti na priredbi, iako je nekoliko njih odustalo od nastupa iz prosvjeda protiv Trumpa. Ipak, neke informacije govore da su plesačice prilično podijeljene oko nastupa.

Očekuje se da će zapjevati i country pjevač Lee Greenwood, najpoznatiji po izvedbi domoljubnog hita 'God Bless the U.S.A.,' što će biti njegov četvrti nastup na predsjedničkim inauguracijama. Na listi su i The Frontmen of Country, grupa sastavljena od raznih country pjevača iz drugih sastava, a među njima su Tim Rushlow, Larry Stewart i Richie McDonald. Uzvanike će zabavljati i The Piano Guys, sastav koji je slavu stekao preko svog YouTube kanala, na kojem na klasičnim instrumentima obrađuju pop pjesme, kao i DJ Ravidrums, najpoznatiji po tome što je nastupao sa slavnijim izvođačima kao što su Paula Abdul, Quincy Jones i Will Smith.