2017.: U znaku 55 godina Rolling Stonesa, Davida Bowieja i albuma - pedesetgodišnjaka

Godina 2017. počela je u znaku ne samo sjećanja na godišnjicu smrti Davida Bowieja nego na nova istraživanja njegove ostavštine.
'Znalo se i prije njegove smrti koliki je velikan među umjetnicima, ali svakim danom otkrivaju se novi detalji o njegovu utjecaju i nadahnuću', rekao je Ante Betinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i podsjetio kako je u Zagrebu održan i znanstveni skup s nekoliko zanimljivih tema poput 'Neka razmišljanja o nemogućnosti smrti Davida Bowieja' ili 'David Bowie i Politička Ekonomija', dok će u veljači u Muzeju za umjetnost i obrt biti otvorena izložba fotografija Davida Bowieja čuvenoga londonskog fotografa Briana Rašića. Diljem svijeta održani su ili će se održati koncerti pod nazivom Celebrating David Bowie. A snažno je odjeknula vijest da su David Bowie i Leonard Cohen nominirani za prestižnu nagradu Britt Awards 2017.
2017. biti će u znaku i velikih obljetnica. U travnju će se navršiti 55 godina od osnutka Rolling Stonesa. 1962. godine prvi se put u Londonu pojavio rock band pod imenom The Rolling Stones.
1967. bila je prebogata antologijskim albumima. Među njima su album Beatlesa 'Sergent', prvi album Doorsa i Jimija Hendrixa. U San Franciscu nije to bilo obično ljeto, objašnjava Ante Batinović, nego 'ljeto ljubavi' ili 'Summer of love'. Izdani su albumi Jefferson Airplanea, Pink Floyda, grupe Cream, Velvet Undergorunda. Te je godine održan prvi pravi veliki open air spektakl u Montereyu na kome su nastupili Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, The Who, The Byrdas. Uz to, Beatlesi su izveli All You Need Is Love što je prvi put televizijski prenošeno u cijeli svijet.

Bruce Springsteen koncertno slavi stari album The River, a ove će godine na turneju i U2. Na taj način žele obilježiti trideset godina od izlaska albuma The Joshua Tree.