Mjuzikl 'Matilda' u HNK-u Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će dječji mjuzikl 'Matilda' nastao u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku, koji je prema romanu za djecu američkog autora Ronalda Dhala režirala Nina Kleflin.

Autori mjuzikla su Marijana Nola (libreto) i Neno Belan (autorska glazba).
Na promociji će biti prisutni svi izvođači koji su sudjelovali u nastanku originalnog soundtracka s glazbenim brojevima koji su osvojili dječja srca. Iza projekta 'Matilda Original Soundtrack' stali su brojni slavni estradni umjetnici koji su svojim doprinosom potpomogli Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Na promociji CD-a osobno će nastupiti Oliver Dragojević, Zorica Kondže, Vanna, Marijan Ban, Davor Gobac, Jelena Rozga, Maja Posavec i Luka Nižetić. Tematsku pjesmu 'Dječji svijet' izvest će Neno Belan uz pratnju zborova Zdravo maleni (Šibenik) i Pahuljice (Zagreb).

'Matilda' je premijerno je izvedena prošle godine na glavnoj Ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala ispred šibenske katedrale, a tijekom godine doživjela je veliki uspjeh među djecom, a album 'Matilda Original Soundtrack' pun je glazbenih brojeva koji će zasigurno postati dječji evergreeni.