Što donosi obnova šibenske tvrđave Galbiani?

Palača će biti rekonstruirana uz samo nužne intervencije. Na tri kata bit će uređen suvremeni muzejski postav - prezentacija sakralne baštine Šibenske biskupije s posebnim naglaskom na katedralu svetog Jakova. 

Izložit će se dio zbirke dosadašnjeg katedralnog muzeja i brojne druge javnosti dosad nedostupne umjetnine - slike i skulpture. Zanimanje posjetitelja sigurno će pobuditi - multimedijalni dio postava. No tehnološki suvremena prezentacija ne bi trebala zasjeniti ishodišnu točku cijelog projekta. A to je Civitas sacra - sveti grad, odnosno zajedništvo Šibenčana u vrijeme gradnje katedrale.

U prizemlju kompleksa Galbiani bit će uređena manja konferencijska dvorana za stručne i druge skupove, galerija i suvenirnica. Obnovom će se otvoriti i vizura šibenskih krovova. Jer na zadnjem katu palače, na nadsvođenoj terasi - altani, smjestit će se restoran.  Srećom, kažu građevinci, pod palačom nema arheoloških ostataka. Usporilo bi to radove koji moraju biti gotovi do turističke sezone. A tada slijedi ne manje zahtjevno uređenje i opremanje budućeg Interpretacijskog centra katedrale svetog Jakova. Koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti u prvim danima 2019-te.