200. izvedba mjuzikla Jalta, Jalta

45 godina traži se karta više za mjuzikjl 'Jaltu, Jaltu'. U subotu 21. siječnja nova generacija Jalte po 200. put pokazat će zašto se traži karta više za ovaj hit mjuzikl.

Nakon velikog povratka mjuzikla Milana Grgića i Alfija Kabilja 'Jalta, Jalta' na daske Kazališta Komedija u ožujku 2010., nakon rasprodanih izvedbi u  Zagrebu i na gostovanjima (Slavonski Brod, Opatija i Tivat, te rasprodane varaždinske Arene), nova generacija Jalte će po 200. put pokazati zbog čega se za svaku izvedbu ove predstave tražila karta više te zbog čega je Jalta postala hrvatski kazališni klasik.
Mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja režirao je Vlado Štefančić, orkestrom Kazališta Komedija ravnaju Veseljko Barešić i Krešimir Batinić, scenografiju potpisuje Dragutin Broz, kostimografiju Elvira Ulip, a koreografiju su, prema onoj izvornoj Tihane Škrinjarić, postavili Tina Vrtar Stipić i Mladen Mordej Vučković. Veliki Komedijin ansambl kao ravnopravne alternacije predvode Sandra Bagarić, Renata Sabljak i Danijela Pintarić u ulozi Nine Filipovne,  Đani Stipaničev i Davor Radić kao Griša, Ronald Žlabur i Damir Poljičak kao Larry, Dražen Čuček i Dražen Bratulić kao Stanley, Mila Elegović i Jasna Palić Picukarić u ulozi Brigadirke, te Mirela Brekalo i Denis Grabarić kao Marfa te Adalbert Turner i Dario Došlić kao Samuel.
Praizvedba ovog mjuzikla, u režiji Vlade Štefančića, bila je 28. 12. 1971., a svečana premijera 7. siječnja 1972. Prometnuvši se odmah u veliki hit, Jalta je na repertoaru Kazališta 'Komedija' bila do 1995., a gostovala je širom bivše države (u Sloveniji na ljubljanskim Križankama čak 17 puta!), zatim 14 puta u Italiji, od toga 10 puta s velikim uspjehom u tršćanskom Teatru Rosetti na talijanskom jeziku. U Zagrebu je, osim na Kaptolu, Komedija Jaltu izvodila i u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, velikoj dvorani Doma sportova, i na Zagrebačkom velesajmu…
Iako su je postavljala i druga kazališta (u Sarajevu, Zenici, Rijeci, Osijeku, Subotici, Beogradu, Oslu, Beču…), kad je 'Komedija' godine 2010. 'vratila' Jaltu na svoj repertoar, svi su se složili da se 'Jalta vratila kući'.