Četvrti Bug Future Show 26. siječnja u zagrebačkom kinu Europa

Pod motom 'Building a Better World/Izgradimo bolji svijet' u Zagrebu će se 26. siječnja održati 4. Bug Future Show. Najveće okupljanje ljubitelja tehnologije u Hrvatskoj uz brojne zabavne sadržaje skrenut će pažnju i na nove tech trendove te promovirati digitalno i obrazovanja u STEM području.
Ove će godine na Bug Future Show-u stručnjaci, učitelji, profesori i predstavnici ICT zajednice na nekoliko panela publiku upoznati s novim tehnološkim, ali i trendovima u obrazovanju s naglaskom na njegovo osuvremenjivanje u Hrvatskoj. 'Na ovogodišnjem BFS-u se bavimo budućnošću mladih i tzv. digitalnim odrastanjem, obrazovanjem za STEM područje, umjetnom inteligencijom, gig-ekonomijom i novitetima u mobilnim i računalnim komunikacijama", najavio je glavni urednik Buga Miroslav Rosandić, dodajući da ove godine očekuju sličan broj posjetitelja kao lani kada ih je bilo oko 1 500.

Glavno predavanje o osuvremenjivanju obrazovanja u Hrvatskoj s primjenom novih tehnologija u redovni kurikulum održat će Boris Jokić, a bit će tu i brojni drugi predavači, primjerice Alen Đurić iz švicarske tvrtke Wire ili blogerica Ella Dvornik. Poznati hrvatski matematičar Toni Milun predstavit će nekoliko učitelja koje nazivaju i 'herojima' jer u radu s djecom od vrtića i osnove do srednje škole i fakulteta već naveliko koriste moderne tehnologije i metode rada tzv. reformirane nastave.