Bjelovarski 14. međunarodni tjedan udaraljkaša

U Bjelovaru je sinoć počeo 14. međunarodni tjedan udaraljkaša. 30-ak glazbenika iz sedam zemalja tri dana održavat će koncerte u Bjelovaru, majstori udaraljki vodit će radionice za učenike i studente, a završni gala koncert bit će u nedjelju u Zagrebu.

Svjetsku udaraljkašku elitu u siječnju tradicionalno u Bjelovaru okuplja voditelj Odsjeka udaraljki zagrebačke Muzičke akademije Igor Lešnik. Festival je pokrenuo u vrijeme dok je predavao i u bjelovarskoj glazbenoj školi.

S ovim se festivalom odrasli su mnogi vrsni glazbenici poput Bjelovarčanina Marka Mihajlovića, danas docenta na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, ili Filipa Merčepa koji se elektroničko-udaraljkaškim autorskim projektom predstavio s Nikolasom Sinkovićem. 

Bjelovarom 'zavladali' udaraljkaši

S ansamblom Zagrebačke muzičke akademije Bingbang nastupili su naša sopranistica Marta Schwaiger i, stari gost festivala, belgijski marimbistički virtuoz Ludwig Albert.

Završnim gala koncertom udaraljkaši će se zagrebačkoj publici predstaviti u nedjelju u koncertnoj dvorani Muzičke akademije.