Ususret (prvih) dvadeset godina: Songkillersi u riječkom Pogonu kulture

Zagrebački hitmejkeri, grupa Songkillers, nastupit će večeras u riječkom Pogonu kulture. Bend koji slušatelji dobro znaju po brojnim radijskim hitovima poziva na višeglasno zajedničko pjevanje u Pogon kulture.

Bit će to svojevrsna uvertira u slavljenički koncert kojim će Songkillers u ožujku obilježiti dvadeset godina djelovanja. Okupili su se početkom devedesetih kada u zagrebačkom klubu Saloon izvode obrade svjetskih hitova u vlastitim aranžmanima. Tada ih je zapazio Dino Dvornik kojemu su idućih pet godina bili prateći sastav. Prijateljstvo i suradnja s neprežaljenim kraljem hrvatskog funka rezultirala je nastankom jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima - Dino Dvornik Live in Munchen.

Nakon razlaza s Dvornikom, Songkillersi 1997. kreću u samostalnu autorsku avanturu tijekom koje objavljuju šest studijskih albuma i brojne hit singlove među kojima su Ni'ko kao ti, Ne znam gdje sam, Nema vremena, Sreća ili Malo ljubavi te aktualni singlovi nastali u suradnji s Nikolom Marjanovićem.

Valerija Nikolovska, Goran Bare i Baby Dooks su samo neki od glazbenika s kojima su surađivali tijekom dva desetljeća rada, a taj jubilej obilježavaju i objavljivanjem najnovijeg singla Pola tebi, pola meni u suradnji s grupom The Bastardz.