Premijera filma 'Nove avanture Koka i družine'

Film 'Uzbuna na Zelenom Vrhu', četvrti iz serijala o dječaku Koku i njegovoj družini, koji je zapravo prednastavak svim dosadašnjim filmovima, večeras počinje igrati u hrvatskim kinima.

Još jedan film nastao na temelju romana Ivana Kušana, ovaj put u režiji Čejen Černić, gledateljima otkriva kako je Ratko Milić, zvan Koko, postao detektiv, a uzbudljiva priča o njegovom prvom zadatku smještena je u vrijeme prije nego što se s obitelji preselio u Zagreb.

Uzbuna na Zelenom Vrhu prati Koka i njegove prijatelje tijekom ljetnih praznika koji u tom mjestašcu na periferiji Zagreba provode uglavnom pored jezera. Idiličnu ljetnu atmosferu u kojoj je najveće bilo uzbuđenje tko će dalje pljucnuti košticu lubenice ili ispričati najstrašniju priču uz logorsku vatru narušava serija pljački u selu. S obzirom da policija ne uspijeva riješiti te slučajeve, djeca uzimaju stvari u svoje ruke, zapetljavaju se u mreži vlastitih i tuđih laži te uz neočekivan obrat razotkrivaju kradljivce.

Nove avanture događaju se prije svih ostalih nastavaka popularnog serijala koji su prethodnih godina s uspjehom prikazivani u domaćim kinima - Koko i duhovi, Zagonetni dječak i Ljubav ili smrt. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, koji je u domaćim kinima dosad pogledalo više od 200 tisuća ljudi.

Uloge u filmu tumači nova glumačka ekipa - Koka glumi Marko Tocilj, a uz njega se u filmu pojavljuju Alex Rakoš (Tomo), Jan Pentek (Žohar), Tin Gregorić (Božo), Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Sara Čolaković (Marica), Toma Serdarević (Ivo), Dora Bilić (Nina), Dijana Vidušin (Kokova mama) i Ozren Grabarić (Kokov tata). Scenarij za film napisala je Hana Jušić, a umjetnički supervizor projekta bio je Daniel Kušan.