Lovac na bilje: Rab

Druga sezona Lovca na bilje završava na Rabu, najzelenijem otoku Kvarnerskog zaljeva. Rab obiluje aromatičnim biljem, šumama hrasta crnike, planke i bora, plodnim njivama, vinogradima, uređenim primorskim vrtovima i naravno dugačkim šetnicama uz more. Kao stvoren je za Antonovu iduću avanturu.

U razgovoru sa Patrikom Krstinićem iz Javne ustanove prirodasaznati ćemo da je Rab drugi otok po pošumljenosti  nakon ljeta ,većim dijelom su to šume hrasta crnike.

Otok Rab je jedan od dragulja prekrasog blaga Jadrana, poznat je kao idealno mjesto za odmor koje pruža jedinstveno iskustvo i najbolju vrijednost u bilo koje vrijeme godine. To je razlog zašto mnogi kažu jednom Rab - Rab uvijek i vraćaju se iz godine u godinu ili se čak nasele na otoku.

U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.