Čeka li 'Jabuku' sudbina 'Kulušića' i 'Lapidarija'?

I u većim europskim metropolma prava je rijetkost da jedan rock klub doživi gotovo pola stoljeća. Upravo je to, unatoč problemima, uspjelo zagrebačkoj Jabuci. No, suradnja Grada i Jabučara nije dobra i neizvjesno je sprema li se Jabuci  sudbina Kulušića i Lapidarija.
Još od 1968. zagrebačka Jabuka bila je mjesto dobre svirke i zabave do sitnih sati. Vremena i glazbeni ukusi su se mijenjali, a s njima i Jabuka, no nikad previše, uvijek je bila i ostala vjerna rock glazbi. I furka je, kako kažu jabučari, do danas ostala ista. Na terasi ili unutra svirali su svi koji su nešto značili na našoj rock sceni. Jabuka je bila poznata i po originalnim plakatima, ulaznicama, diskografskoj kući, organizaciji velikih koncerata.
1998. malo je nedostajalo da Jabuka doživi sudbinu Kulušića i Lapidarija. Tadašnja gradska vlast na čelu s gradonačelnicom Marinom Matulović Dropulić zatvara klub ne bi li baš na tom mjestu gradila Dom zdravlja. No nakon što je tri godine bila zatvorena, Jabuka dobiva sudski spor i nastavlja s radom. Na otvorenje dolazi i tada novi gradonačelnik Milan Bandić.

Ipak, 15 godina je mnogo i čini se da je gradonačelnik promijenio mišljenje i za Jabuku nastupaju novi problemi: