Odlazak u mirovinu - prilika za novi početak

Zagrepčanka Višnja Peter cijeli se život divila tuđim umjetničkim djelima, a onda je prije sedamnaest godina i sama uzela kist u ruke..

Dok promatra svoje slike izložene u Europskom domu u Zagrebu, prisjeća se trenutka kada je uplovila u svijet kojem se dotada samo kao promatračica divila: 'Prije nego sam i sama počela slikati obožavala sam slikarstvo. Obilazila sam umjetničke galerije i uživala u tim lijepim slikama. Svaki put sam pomislila otkud ljudima snaga da mogu napraviti nešto tako lijepo'. To ju je motiviralo da se upiše na otvoreno učilište. Od tada je prošlo sedamnaest godina, no polaznici grupe i dalje se druže i potiču jedni druge na stvaranje, i učenje. Slikarstvo je, kaže Višnja, oplemenilo njezin život, proširilo krug prijatelja i povezalo je sa samom sobom na jedan do tada nepoznati način.

Iako se slikarstvom počela baviti tek u mirovini, do sada je izlagala na nekoliko stotina skupnih i četiri samostalne izložbe. Izložba 'Poezija slikarstva' u Europskom domu otvorena je do 10. veljače.