Festa prije Feste

16. godinu u nizu u Dubrovniku se održava program uoči Feste sv. Vlaha. Počinje u četvrtak 26. siječnja i traje do 2. veljače. Organizatori 16. Feste najavljuju šarolik program - od grličanja do koncerata klapa, prigodnih izložbi i prezentacija.

Nakon tradicionalnog grličanja u 19 sati, 26. siječnja održava se 'Festa od klapa' u Kazalištu Marina Držića. Na tom tradicionalnom humanitarnom koncertu nastupit će klape Karaka, Kurenat, Staglin, Oštro, Cavtajke, Rikordo, Subrenum, FA Linđo te Kaše. Udruga Festa Dubrovnik tom večeri pridružuje se obilježavanju 450. godišnjice smrti našega najvećeg komediografa Marina Držića kroz dramsko čitanje Kazališne družine Kolarin te uz sudjelovanje Kvarteta Sorkočević.

Sljedeći dan, 27. siječnja, održava će se Du Rock Parada u noći muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. 28. siječnja na programu je Gala koncert: Četiri tenora i Dubrovački simfonijski orkestar uz koji će nastupiti Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor i Đani Stipaničev, a publika će uživati u glazbenoj poslastici klasičnih i popularnih pjesama. Dive Dijana Hilje, Ilijana Korać i Andrea Marić te gošća Jeanette Roeck iz Austrije, uz kvartet Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, nastupit će 29. siječnja u crkvi sv. Vlaha. Dan kasnije otvara se izložba Josipa Ivanovića 'Mali sveti Vlaho', a predstavit će se i projekt 'Sv. Vlaho u dubrovačkoj likovnosti'.

Radionice autohtonih jela i vina održat će se 1. i 2. veljače, a 2. veljače i Festa od vina. Festa završava Večerom od Kandelore na kojoj će nastupiti klapa Kaše, koja slavi 10. obljetnicu, Subrenum, koji slavi 25. obljetnicu, te Ragusa, koja slavi 40. obljetnicu. Cjelokupni prihod od Feste Dubrovnik ide za obnovu crkve sv. Vlaha u povijesnoj gradskoj jezgri.