Ponos Hrvatske - Valamar Riviera

Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske za 2016. godinu održat će se  3. veljače 2017.  U emisijama Dobro jutro, Hrvatska te Hrvatska uživo  od 28. prosinca do svečane dodjele pratimo reportaže o dobitnicima za 2016. godinu.

Besplatnim ljetovanjem Valamar Riviera već nekoliko godina pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u liječenju ili za oporavak te djeci s posebnim potrebama. Među prvima u vidu imaju djecu koja još nikada nisu bila na moru.

U sezoni, hoteli i kampovi tvrtke Valamar Rivijere uglavnom su popunjeni. No, u predsezoni i postsezoni, nađe se mjesta za goste koji su dobrodošli i bez novca. Riječ je o djeci koju život nije mazio. Dosad su surađivali s pedesetak udruga i škola, a najvažnije im je, kažu, vidjeti da udruge imaju kvalitetan program. U svojim objektima se trude osigurati maksimalnu udobnost djeci, osobito ako onima koji se teže kreću, a uključuju ih i u vlastite animacijske i sportske programe. 'Koliko ja znam, ovakav projekt na nacionalnoj razini ne postoji u zemljama u okruženju. Mislim da je dobar primjer. Mi smo počeli razgovarati s nekim našim partnerima, odnosno drugim hotelima da vidimo bi li se i oni uključili u podršku ovoj donaciji', kaže potpredsjednica za poslovni razvoj Valamar Rivijere Ivana Budin Arhanić.

Djeci na raspolaganje stavljaju svoje objekte od Poreča do Dubrovnika, ali zbog blizine se mnogi odlučuju upravo za Istru. Između osoblja i malih gostiju mnogo je dirljivih trenutaka, osobito na rastanku. O sjećanju na sretna ljetovanja svjedoče suveniri poslani Valamaru. Ovi kreativni predmeti stigli su iz Gunje. Ali, lijepe riječi stižu iz brojnih drugih mjesta. Koprivnice, na primjer.'Ono što je posebno veselilo djecu koprivničke udruge 'Latice' je to što su mogli provesti četiri nezaboravna dana na ljetovanju, družeći se sa svojim prijateljima. Roditeljima je pak to bila prilika da vode svoju djecu sretnu i zadovoljnu', kaže Nevenka Fuchs.

Projekt 'Tisuću dana na Jadranu' Valamar godišnje stoji oko 300 000 kuna. Ali, kažu, mi volimo znati da su ta djeca tu, jer oni su i naša odgovornost.