Skijaška staza u Vučićima ponos Ogulina

Zahvaljujući tomu što su godinama imali jedno od najboljih hrvatskih skijališta, ono na Bjelolasici, Ogulinci su veliki ljubitelji toga sporta. Kako bi nastavili tradiciju, prije 6 godina su sami napravili stazu u naselju Vučići. Mnogo snijega ove zime omogućit će im dugačku skijašku sezonu, čemu se raduju i stari i mladi.

Staza Kuti dugačka je 400 metara. Na njoj se ovoga vikenda održalo natjecanje u veleslalomu. Sudjelovalo je 60-ak skijaša, najviše onih najmlađih. Preko tjedna na stazi se održava škola skijanja; u jutarnjim i popodnevnim terminima. Otkad je pao snijeg, u školi ih je bilo već 40-ak. Odmah uz stazu je i - sanjkalište.

Skijalište je u blizini središta Ogulina, a za sigurnost skijaša ili sanjkaša brine se HGSS.

Zahvaljujući entuzijastima iz Ski kluba Ogulin, taj se sport vratio u grad. Nije bilo lako, sami su raskrčili stazu, osvijetili je, uz pomoć grada kupili vučnicu. Za korištenje staze skupljaju donacije. Nadaju se da će skupiti dovoljno da dogodine produže stazu za još 200tinjak metara. Jer pokazali su da se može; bez mnogo novca, ali uz dobru ideju i još bolju volju.