Zagorski 'štrajf' prepun skijaša

Ovih smo se dana naslušali vijesti o seobama Hrvata na skijališta širom Europe, no ima i onih koji su zadovoljni i malim skijalištima na domaćem terenu. Skijaškom pričom odlazimo u ivanečki kraj, u Prigorec, na padine Ivanščice, na popularni zagorski 'štrajf'.

Snijega ima u izobilju, a vrijeme je idealno za zimske radosti. Na skijalištu k'o u košnici. Uživa se na skijama, sanjkama, snowborderima. Posjetitelji su oduševljeni: 'Prvi dan na skijalištu i prvi dan na snijegu. Lijepo je zabavljamo se.' 'Skijalište je odlično, iako je nešto manje od onih u inozemstvu. No najvažnije je što je samo pola sata od Varaždina.' 

A skijališta nebi bilo da nije poduzetnog zanesenjaka Josipa Harjača. Dječaki je san pretvorio u stvarnost. Iako nije bilo lako, korak po korak, uz pomoć obitelji i skijalište je u pogonu sedamnaestu godinu.  Zadovoljna lica najveća su nagrada. Djeca i svi oni koji se tako osjećaju uživaju na sanjkama. U kratkom predahu od zimskih užitaka - čaj i kuhano vino u zatvorenom. Pa opet na 'žicu', na popularnom zagorskom 'štrajfu'.