'Isprovocirajte maštu, probudite emocije' - Moskovski cirkus na ledu u Zagrebu

Moskovski cirkus, koji opravdano prozivaju ruskom varijantom Cirque Du Soleil, u zagrebačkoj će Areni predstaviti svu čaroliju ljudskog pokreta koji graniči s nemogućim.

Od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih točaka na ledu do klaunovskih skečeva, ova fantastična skupina predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa. Cirkus je prije više od 50 godina osnovao režiser Sovjetskog doba, A.G. Arnold pod imenom 'Cirkus na ledu', jedinstven u svijetu. Ta originalna i hrabra ideja da  se nevjerojatne akrobacije održavaju na ledu, ne bi bila moguća bez Arnoldova iskustva u cirkusu, kinu, glazbenim i baletnim nastupima od režije, koreografije do kostimografije.


U Zagrebu će nastupiti danas i sutra. Program je osmišljen pod umjetničkim vodstvom Natalije Abramove. Cirkus je u više od 50 godina pogledalo preko 200 milijuna gledatelja u 50 država svijeta. Danas je Moskovski cirkus na ledu postavio nove standarde u izvedbi po čemu je poznat ne samo u Rusiji već i diljem svijeta. Ovaj tradicionalni cirkus u kombinaciji s modernim akrobacijama i pomaknutim granicama ljudskih mogućnosti, svakom posjetitelju provocira maštu i budi emocije.