Dubrovnik 6. hit destinacija u svijetu

Na top listi 52 svjetska odredišta koja vrijedi posjetiti u 2017. ,The New York Times Dubrovnik je svrstao na visoko 6. mjesto. Nekoliko sati nakon objave u prestižnom dnevnom listu Jadranski luksuzni hoteli, s američkoga tržišta zaprimili su rezervacije vrijedne nekoliko tisuća eura. 

Neprocjenjiva promocija Dubrovnika rezultat je višegodišnjeg ulaganja u američko tržište. Brojne aktivnosti uključuju studijska putovanja novinara, pa je tako i autor teksta više puta boravio u njihovim hotelima. U proteklih pet godina broj turista iz SAD-a u Dubrovniku se gotovo utrostručio. U špici sezone u gradu dnevno boravi 500 Amerikanaca, odnosno 3000 tjedno. Posljednjih godina snažnu promidžbu odigrali su filmski hitovi koji se ovdje snimaju. Amerikanci su važni jer su cjelogodišnji gosti i dobri potrošači. Ipak, izravnih avionskih linija zasad nema.

Razgovori o uvođenju izravnih letova u početnoj su fazi. No jednako je važna  cjelogodišnja povezanost Dubrovnika s  glavnim europskim zračnim lukama.  Potkraj mjeseca Dubrovnik, ali i Zagreb predstavit će se na turističkom sajmu New York Times travel.