Na Državnoj ergeli Đakovo oždrijebila se Munja

Sinoć oko 21 sat na Ivandvoru, mjestu koje je okosnica uzgoja i reprodukcija lipicanaca, Državne ergele Đakovo, oždrijebila se mala Munja. Ime je dobila po majci, no neće biti jedina. U proljeće na svijet bi trebalo doći još dvadesetak novih ždrebadi.

Kada smo je jutros snimili, mala Munja bila je stara svega dvanaest sati. Sve je proteklo bez problema. Munja je drugo ždrijebe, oždrijebljeno na Državnoj ergeli Đakovo, na Ivandvoru.

Munja će uz majku ostati šest mjeseci. Međutim, nije ona jedina koja je čekala ždrijebe. Nakon jedanest mjeseci koliko traje ždrebnost ili gravidnost kobila, dvadesetak novih ždrebadi trebalo bi doći na svijet, u proljeće. Njima je kao i Munji mladost već isplanirana.

S tri godine prelazi u kategoriju kobila i po našem viđenju zaduženih ljudi za selekciju vidjet će se da li će ostati ovdje na ergeli u matičnom stadu ili će biti ponuđena na tržištu kupcima, objašnjava upravitelj Državne ergele Đakovo Ivan Kuna.

A do tada će moći uživati u slobodi i razigranosti zajedno s ostalim četveronožnim članovima ove velike konjske zajednice.