Na dražbi Jacksonova bijela rukavica za 75.000

Aukcijska kuća Nate D Sanders na dražbi u Los Angelesu među ostalim na prodaju će ponuditi bijelu rukavicu ukrašenu šljokicama koja je pripadala Michaelu Jacksonu po početnoj cijeni od 75.000 dolara, izvijestili su francuski mediji. 

Jackson je rukavicu 1984. poklonio umjetniku i svojem osobnom pomoćniku Paulu Bedardu koji je naslikao portrete brojnih glazbenih zvijezda i povijesnih ličnosti, poput Abrahama Lincolna, Georgea Washingtona, Alberta Einsteina... Za Jacksona je naslikao više od 12 djela koja krase njegovu kuću na imanju Neverland. Bedard je rukavicu 2005. prodao jednome kolekcionaru.

Na aukciji će se po iskličnoj cijeni od milijun dolara ponuditi i prvi objavljeni rukopis Galilea Galileija iz 1595. Rukopis je označen brojem jedan i jedan je od četiri primjerka koji su u posljednje 42 godine ponuđeni na dražbi. Talijanski matematičar i filozof na dokumentu je zabilježio dug koji mu je plaćen 13. travnja 1595., izvijestila je aukcijska kuća.

Jedan od zanimljivijih ponuđenih predmeta bit će pismo Charlesa Darwina iz 1854. čija je isklična cijena 29.500 dolara te još vrednije pismo s vlastoručnim potpisom austrijskoga psihoanalitičara Sigmunda Freuda po iskličnoj cijeni od čak 95.000 dolara.