Kornjačica Rita uči djecu kako sigurno prelaziti cestu

Kornjačica Rita nova je slikovnica nastala iz pera Gorana Čučkovića koji boluje od rijetke i teške bolesti perifernoga živčanog sustava, mlohave tetraplegije. Protiv bolesti se kaže, bori  pisanjem slikovnica za djecu. Inspiraciju za njih pronalazi u brojnim zgodama koje prolazi sa svoja tri sina.

Poput njegova prvijenca, Zmaja Anđelka i dugačkog repa, i ova nosi svoju poruku - kornjačica Rita tako uči djecu kako sigurno prelaziti cestu. Priča je maštovita, zabavna i krajnje poučna, kaže Goran. Veliku pažnju, kao i tekstu, pridaje vedrim i šarenim ilustracijama.

Nakon prve slikovnice, Zmaja Anđelka, sasvim neplanirano, kaže Goran, nastao je humanitarni projekt 'Zmaj Anđelko pomaže djeci'.  Cilj je stvaranje i doniranje slikovnica djeci u bolnicama i dječjim domovima  diljem Hrvatske.Tako je Zmaj Anđelko, slikovnica i bojanka, razveselio mnoge mališane u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti.

Darovati slikovnice najmlađima njegov je životni san

Za izdavanje slikovnice Kornjačice Rite Goranu je potrebna financijska pomoć od 15 ooo kuna. Svaka je pomoć, kaže Goran, dobrodošla. A u pripremi je još mnogo priča i slikovnica kojima želi obradovati mališane.