Europa nakon 27 godina ima prvu Miss universe


Miss Francuske nova je Miss Universe, a nakon 27 godina Europa ima svoju Miss Universe.

Prelijepa Iris Mittenaere okrunjena je sinoć na Filipinima kao nova Miss Universe. Ova atraktivna 24-godišnjakinja rođena je u Lilleu na sjeveru Francuske. Ima diplomu Stomatološkog fakulteta voli ekstremne sportove, putovanja i francusku kuhinju.


Njezine dvije pratilje su Miss Kolumbije kao druga i Miss Haitija kao prva pratilja. Ulazak u Top 12 izborile su ljepotice iz Kenije, Indonezije, SAD-a, Meksika, Perua, Paname, Kolumbije, Filipina, Kanade, Brazila, Francuske i Haitija dok je po milijun glasača putem aplikacije Miss U te službene internet stranice izbora kao trinaestu djevojku u polufinalu s najviše glasova izabralo Miss Universe Tajlanda.  Hrvatska predstavnica Barbara Filipović nije se uspjela plasirati u finale. I ove je godine u finale natjecanja ušla samo jedna Europljanka, i to baš pobjednica te se ponovno pokazalo da na izboru za Miss Universe još uvijek dominiraju latinoameričke ljepotice.

Nova Miss Universe godinu će dana živjeti u New Yorku, a za vrijeme mandata uz brojne nagrade koje uključuju garderobu, nakit, usluge stilista dobivat će mjesečnu plaću i živjeti u elitnom dijelu grada te će godinu dana biti ambasadorica raznih kampanja, putovati svijetom, biti uzor mladim ženama diljem svijeta i obavljati sve aktivnosti koju pred nju stavi agencija WME/IMG, partner kompanija od Miss Universe Organization.