18 godina - 300 odličja

Tek mu je osamaest a već je peterostruki državni prvak u karateu. Luka Lović iz male Gornje Bebrine pokraj Slavonskoga Broda  na raznim je natjecanjima diljem Hrvatske i Europe skupio više od 300 medalja i pehara.

Kate su specijalnost Luke Lovića. U tim borbama sa zamišljenim protivnikom uglavnom niže pobjede. Karate je počeo trenirati kao petogodišnjak. I odmah zadivio učitelje. 'Vidjelo se da ima iznimne tjelesne i fizičke sposobnosti. Vidjelo se da je iznimno talentirano dijete, ali i dijete koje je uporno u radu i koje ima jedan poseban stav i prema životu i prema sportu', kaže Lukin trener Mladen Ivezić.

Da se za svaki uspjeh treba dobro oznojiti roditelji su ga naučili. No obitelj mu je i velika potpora pa u vlastitoj sobi ima dvoranu za vježbanje. Nije ni čudo što s tek navršenih osamnaest za pehare na policama više nema mjesta. Nastavi li tako mogao bi, kaže, i do svjetskih rezultata. A on od sportske karijere ne bježi - ali zna gdje mu je mjesto. Mašta da će 2020. nastupiti na olimpijadi a kada završi Agronomski fakultet vratiti se u rodno selo i uz karate živjeti od poljoprivrede. Mnogi bi mogli učiti od Luke - uzornog sportaša i velikog radnika. Iz male Gornje Bebrine pokraj Slavonskoga Broda.